Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ


Σας υπενθυμίζουμε ότι στο ολοήμερο πρόγραμμα των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν:

  • οι μαθητές, των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους,
  • οι μαθητές, των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι, προσκομίζοντας την κάρτα ανεργίας,
  • οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).
Επίσης, προβλέπεται η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών, πριν τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος μετά το τέλος της 2ης ώρας του (δηλαδή στις 15:00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι φέτος στα ολοήμερα, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) καθορίζεται στους 14 φοιτώντες μαθητές, σε αντίθεση με το όριο των 15 που είναι αυτή τη στιγμή.

Διευκρινίσεις:
  •  Όταν ο ένας γονιός έχει βεβαίωση εργασίας κι ο άλλος έχει κάρτα ανεργίας, έχουν δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο.
  • Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κ.λ.π. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα.
  • Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, στην περίπτωση που ο αριθμός των φοιτώντων μαθητών στα λειτουργούντα τμήματα του ολοήμερου προγράμματος  καθώς και στο τμήμα Πρωινής Ζώνης δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε αναστέλλεται η λειτουργία τους με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου.
Εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα, με ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, συντάσσεται και αποστέλλεται στην οικεία Διεύθυνση αναλυτική κατάσταση φοιτώντων μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, η οποία κοινοποιείται και στον οικείο Σχολικό Σύμβουλο.

Η φοίτηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος και της Πρωινής Ζώνης διακόπτεται όταν:

  • ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση, 

  • ο γονέας ή κηδεμόνας του, ζητήσει την διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του ή 

  • ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Νοεμβρίου και το πρώτο 15νθημερο του Φεβρουαρίου.


Πρόωρη Υποδοχή μαθητών (από τις 7 έως τις 8 το πρωί)

Στο τμήμα αυτό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα και των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρόωρης Υποδοχής μαθητών είναι 10 μαθητές για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω. 

Οι εγγραφές για το ολοήμερο πρόγραμμα πρέπει να γίνουν από τους γονείς/κηδεμόνες έως τις 02 Ιουνίου.


Για να κατεβάσετε την νέα αίτηση - δήλωση του γονέα/κηδεμόνα πατήστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου